Pečená jehněčí plec
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg jehněčí plece
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce medu
- 50 g másla
- 20 g mandlových lupínků
- 3 lžíce oleje
- 5 - 6 stroužků česneku
- 150 ml suchého bílého vína
- mleté černé koření
- sůl
Postup Pečená jehněčí plec
Postup přípravy receptu
-
V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme.
Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme olej.
Pečieme zakryté v rúre pri teplote 160 °C asi 50 minút. Občas podlejeme výpekom.
Potom mäso otočíme, obložíme na plátky nakrájaným maslom a podlejeme bielym vínom. Pečieme ďalších cca 30 minút.
Mandľové lupienky opečieme na panvici bez tuku dozlata.
Výpek precedíme do menšieho hrnca, primiešame kyslú smotanu, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením.
Podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.