Pečená jehněčí plec

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčí plece
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce medu
50 g másla
20 g mandlových lupínků
3 lžíce oleje
5 - 6 stroužků česneku
150 ml suchého bílého vína
mleté černé koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme.

  2. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme olej.

  3. Pečieme zakryté v rúre pri teplote 160 °C asi 50 minút. Občas podlejeme výpekom.

  4. Potom mäso otočíme, obložíme na plátky nakrájaným maslom a podlejeme bielym vínom. Pečieme ďalších cca 30 minút.

  5. Mandľové lupienky opečieme na panvici bez tuku dozlata.

  6. Výpek precedíme do menšieho hrnca, primiešame kyslú smotanu, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením.

  7. Podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!