Kotletky se zelím a bazalkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety (já měl bez kosti)
- větvička rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 1 kávová lžička másla
- Pesto:
- 4 stroužky česneku
- 20 lístků bazalky
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Kotletky se zelím a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.
Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmezán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej aby nám vznikla hustší kaše.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme.
Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.
Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.