Kotletky se zelím a bazalkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety (já měl bez kosti)
větvička rozmarýnu
olivový olej
sůl
pepř
1 menší hlávka bílého zelí
1 kávová lžička másla
Pesto:
4 stroužky česneku
20 lístků bazalky
1 šálek strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.

  2. Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.

  3. Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmezán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej aby nám vznikla hustší kaše.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  5. Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme.

  6. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.

  7. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.

  8. Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!