Boloňské špagety s vínem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 větší cibule
500 g hovězí mleté maso (nebo mix)
2 dl červeného vína
500 g špaget
3 mrkve
500 ml rajského protlaku
sůl
cukr
pepř
olej
bazalka
sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a také orestujeme, třeba dvě minuty.

  2. Maso vyklopíme na pánev, rozprostřeme vařečkou, osolíme a lehce opepříme. Maso necháme ze všech stran zatáhnout.

  3. Až všechno maso zhnědne, přilijeme víno. Necháme zredukovat (odpařit alkohol) asi 5 minut a poté můžeme přilít protlak. Pánev přikrjeme pokličkou a 15 minut necháme pod pokličkou bublat.

  4. Dochutíme cukrem a solí. Přidáme bazalku. Pokud je omáčka ještě hodně řídká, necháme odkryté vařit do požadované konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!