Boloňské špagety s vínem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 větší cibule
- 500 g hovězí mleté maso (nebo mix)
- 2 dl červeného vína
- 500 g špaget
- 3 mrkve
- 500 ml rajského protlaku
- sůl
- cukr
- pepř
- olej
- bazalka
- sýr dle chuti
Postup Boloňské špagety s vínem
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a také orestujeme, třeba dvě minuty.
Maso vyklopíme na pánev, rozprostřeme vařečkou, osolíme a lehce opepříme. Maso necháme ze všech stran zatáhnout.
Až všechno maso zhnědne, přilijeme víno. Necháme zredukovat (odpařit alkohol) asi 5 minut a poté můžeme přilít protlak. Pánev přikrjeme pokličkou a 15 minut necháme pod pokličkou bublat.
Dochutíme cukrem a solí. Přidáme bazalku. Pokud je omáčka ještě hodně řídká, necháme odkryté vařit do požadované konzistence.