Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g těstovin
- 300 g hlávkového zelí
- 200 g vařeného uzeného masa (kladenská pečeně, kuřecí maso)
- 80 g másla
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- chilli koření
- sůl, pepř
- 3 vejce
- mléko
- sýr (nemusí být)
Postup Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme a promastíme je 3/4 máslem. Zbytek másla využijeme k vymazání pekáčku. Zelí spaříme ve vroucí vodě - asi 5 minut, zchladíme ho pod studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
Těstoviny smícháme se zelím a na kostičky pokrájeným uzeným masem. Přidáme koření a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů - 20 minut.
Pekáček vyjmeme z trouby a těstoviny zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka. Pečeme dalších 25 minut. Na posledních 5 minut můžeme přidat sýr.