Měsíční krajina dort nebo řezy (nejen) z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
150 g cukru krupice
4 lžíce oleje
4 lžíce teplé vody
0,5 prášku do pečiva
160 g polohrubé mouky
450 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru krupice
Dále k dohotovení:
500 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
cca 1-1,5 ks skořicového cukru, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Remosku nebo dortovou formu o průměru cca 32 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na obalu. Déle vyšleháme žloutky s cukrem krupicí do pěny. Vmícháme olej s vodou a následně mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Těsto nalijeme do remosky (formy), ještě horký pudink do těsta nandáme po lžících nebo ho pomalu cikcak nalijeme. Remosku uzavřeme a pečeme cca 25 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí. Pokud budeme péct v troubě, před vložením ji budeme mít předehřátou na 170 stupňů a doba pečení bude přibližně stejná.

  3. Po upečení necháme korpus s pudinkem zchladnout a mezitím promícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry.

  4. Zakysanou smetanu nalijeme na korpus, kde ji rozetřeme do ďolíčků po pudinku i po těstě. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem (můžeme jen skořicí) a dáme vychladit a proležet alespoň na dvě hodiny (nejlépe přes noc).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!