Celerové hovězí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa, dle vlastního výběru
- 50 g špeku
- 1 cibule
- 100 g celeru - oloupaného
- 100 g řapíkatého celeru
- sůl
- mletý pepř
- vývar
- jíška nebo záklechtka
Postup Celerové hovězí
Postup přípravy receptu
-
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit naklepané, osolené a opepřené plátky masa, které jsme po stranách nakrojili, aby se nám při vaření nekroutily. Maso můžeme také pokrájet na kostky velikosti sousta.
Po osmažení masa přilijeme vývar, cca 200 ml a dusíme pod poklicí téměř doměkka, za občasného podlití a zamíchání dle potřeby.
K masu přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer a na hranolky pokrájený oloupaný celer. Vše dodusíme doměkka, dle potřeby přilijeme vývar, omáčku zahustíme jíškou dle potřeby a vše krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, bramborem...