Jednoduché boloňské lasagne bez bešamelu
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček lasagní
- 2 cibule
- 400 g mletého masa
- 500 g rajčatového protlaku
- kečup
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g eidamu strouhaného
- italské koření
- česnek (záleží, kdo má co rád, já česnek moc nemusím, proto dávám sypaný)
- sůl, pepř
Postup Jednoduché boloňské lasagne bez bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, necháme podusit, osolíme, opepříme.
Poté přidáme rajský protlak, kečup (já dávám čtvrtku kečupu), necháme vařit, přidáme česnek a italské koření.
Na plech budeme vrstvit lasagne, omáčku, smetanu a takhle pořad dokola, poté dáme péct - já dávám na 180 stupňů po dobu 1 hodiny. Asi 10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.