Bezlepkové Míša řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru krystal (nebo používám třtinový)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic polohrubé kukuřičné mouky
- krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g másla
- 1/2 (375ti gramové) zakysané smetany
- cukr dle chuti (já dávám pro méně sladké 3 lžíce třtinového)
- případně fruktozu
- med
- poleva:
- llžička másla
- čokoláda na vaření
- 1/2 zakysané smetany (375ti gramové)
Postup Bezlepkové Míša řezy
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky.
Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Ihned vylijeme na pečicí papír na plech (celý plech - těsto je celkem tenké, ideálně asi 2/3 plechu pokryjeme těstem) a dáme do předehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů 7-10 min.
Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém - smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100g ale minimálně), dochutíme cukrem podle své chuti.
Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany), kterou pak naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodinky utuhnout.
Řezy můžeme dozdobit kokosem.