Losos s dýňovou omáčkou - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- 2 filety lososa
- sůl
- mletý kmín
- 1/2 máslové dýně
- kousek pórku
- 2 malé stroužky česneku
- 1 KL olivového oleje
- sůl
Postup Losos s dýňovou omáčkou - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 150-180 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut, než je hotový.
Máslovou dýni okrájíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Pórek a česnek nasekáme nadrobno.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme česnek a necháme jen zavonět.
Přidáme máslovou dýni, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme doměkka. něcháme ještě chvilku povařit.
Lososa podáváme s dýňovou omáčkou, jako příloha se hodí quinoa, kuskus, bulgur i brambory.