Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 200 g žampionů nebo 1 plechovka krájených žampionů
- 2 cibule
- 1 šalotka
- 1 lžíce sojové omáčky
- ½ lžičky drceného kmínu
- 2 stroužky česneku
- 8 kousků naložených sušených rajčat v oleji
- 1 hrst hrášku
- máslo na 2 prsty
- 1 malá kapie
- 4 plátky šunky
- sůl
- pepř
- červená paprika
- olej
Postup Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek na plátky a druhý česnek nasekáme na drobno.
Na oleji osmažíme šalotku, přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a vložíme plátky žampionů. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, sušená rajčata a restujeme cca 6 minut. Nakonec přidáme sojovou omáčku, hrášek a ještě cca 1 minutu restujeme. Necháme částečně vychladnout.
Mezitím olejem vymažeme dno pekáče a poklademe kolečky cibule.
Mezi kůži a masem na stehnech vložíme přehnutý plátek šunky, naplníme žampionovou směsí a dobře zajistíme párátkem. Naskládáme do pekáče, posypeme paprikou, poklademe plátky česneku a másla. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem.
Pečeme 15 minut na 200 C°C, pak stáhneme teplotu na 110 C° a ještě pečeme asi 45 minut. Sundáme alobal, přelijeme šťávou z pečeně a necháme ještě 10 minut péct na barvu. Je potřeba hlídat, každá trouba peče jinak.
Hotová stehna servírujeme se zbylou žampionovou směsí posypanou proužky kapie a pečenou cibulí se šťávou. Jako příloha je výborná bramborová kaše.