Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
200 g žampionů nebo 1 plechovka krájených žampionů
2 cibule
1 šalotka
1 lžíce sojové omáčky
½ lžičky drceného kmínu
2 stroužky česneku
8 kousků naložených sušených rajčat v oleji
1 hrst hrášku
máslo na 2 prsty
1 malá kapie
4 plátky šunky
sůl
pepř
červená paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek na plátky a druhý česnek nasekáme na drobno.

  2. Na oleji osmažíme šalotku, přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a vložíme plátky žampionů. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, sušená rajčata a restujeme cca 6 minut. Nakonec přidáme sojovou omáčku, hrášek a ještě cca 1 minutu restujeme. Necháme částečně vychladnout.

  3. Mezitím olejem vymažeme dno pekáče a poklademe kolečky cibule.

  4. Mezi kůži a masem na stehnech vložíme přehnutý plátek šunky, naplníme žampionovou směsí a dobře zajistíme párátkem. Naskládáme do pekáče, posypeme paprikou, poklademe plátky česneku a másla. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem.

  5. Pečeme 15 minut na 200 C°C, pak stáhneme teplotu na 110 C° a ještě pečeme asi 45 minut. Sundáme alobal, přelijeme šťávou z pečeně a necháme ještě 10 minut péct na barvu. Je potřeba hlídat, každá trouba peče jinak.

  6. Hotová stehna servírujeme se zbylou žampionovou směsí posypanou proužky kapie a pečenou cibulí se šťávou. Jako příloha je výborná bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!