Vepřové závitky na rozmarýnu s jemně nakyslou omáčkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 plátků vepřového masa (jako na řízky)
- 1 větší cibule
- 100 g Nivy
- 100 g šunky (nebo šunkového salámu)
- 1 kysaná smetana
- 1 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- 1 lžíce hladké mouky (nebo Solamylu)
- 2 větvičky rozmarýnu
- trošku sádla (nebo oleje)
- sůl
Postup Vepřové závitky na rozmarýnu s jemně nakyslou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si smícháme hořčici s propasírovaným česnekem, přidáme plátek másla a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak si naklepeme řízky, vnitřek, kde budeme plnit potřeme rozmarýnovou kaší, co jsme si připravili, doprostřed plátku dáme špalík nivy a špalík šunky, zabalíme a sepneme párátkem.
V pánvi si rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme ze všech stran závitky, ty pak přendáme do PH a přidáme osmahnutou cibuli kterou nakrájíme nadrobno na výpeku po závitcích.
Zalijeme rozšlehanou kysanou smetanou a tak 300 ml vody ve které rozšleháme mouku nebo solamyl, dáme trochu čerstvě mletého pepře a mírně osolíme - pozor, niva je slaná!
Zapneme na HIGH a necháme vařit v PH 3 hodiny. Můžeme dusit a následně zahustit normálně na sporáku.