Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 g polohrubé mouky
120 g mletých vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
50 g kandovaného ovoce
50 g hořké čokolády
120 ml mléka
150 ml oleje
1 kypřící prášek do pečiva
5 vajec
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.

  2. Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a nasekanou hořkou čokoládu a pak těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

  3. Pečeme pod alobalem při teplotě 180°C asi 35 minut, pak alobal sundáme a dopečeme.

  4. Při pečení zkusíme špejlí, upečenou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout.

  5. Pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!