Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- 160 g polohrubé mouky
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 200 g moučkového cukru
- 50 g kandovaného ovoce
- 50 g hořké čokolády
- 120 ml mléka
- 150 ml oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 5 vajec
- tuk a hrubá mouka na formu
- moučkový cukr na posypání
Postup Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.
Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a nasekanou hořkou čokoládu a pak těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Pečeme pod alobalem při teplotě 180°C asi 35 minut, pak alobal sundáme a dopečeme.
Při pečení zkusíme špejlí, upečenou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout.
Pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.