Předkrm pro Magdalenku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g vařených kuřecích prsíček
- mrkev
- řapíkatý celer
- 80 g Lučiny
- 50 g bílého jogurtu
- sůl
- bílý pepř
- bílá ředkev
Postup Předkrm pro Magdalenku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa, očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné nudličky (opravdu jemné, kdo si netroufá, tak ať mrkev nastrouhá na struhadle), přidáme Lučinu, osolíme a opepříme a povolíme jogurtem, můžeme zakápnout citronovou štávou.
Dáme odležet do lednice.
Bílou ředkev očistíme a nakrájíme si plátky tenký jako papír, z nich vyřízneme vykrajovátkem na vánoční cukroví kolečka.
Na dno vykrajovátka dáme plátek ředkve, naplníme směsí, přiklopíme dalším plátkem ředkve a opatrně vysuneme vykrajovátko nahoru, aby nám zbyla krásná bábovička.
Uděláme na každou porci 2 bábovičky, ozdobíme bylinkami a přidáme toustový chléb.