Tatarák z lososa - nejlepší předkrm

Recepty, Předkrmy

Suroviny

losos 200 g (dá se nahradit pstruhem lososovitým)
šalotka 1ks
červená chilli paprička 1ks
citron 0,5 ks
wasabi 2 lžičky
sojová omáčka 1 lžíce
zakysaná smetana 1 lžíce
chilli omáčka 1 lžička
italské koření 2 špetky
sůl 1 špetka
pepř mletý 1 špetka
toust 4 ks

Postup přípravy receptu

  1. Sloupneme kůži z lososa. Rybu nasekáme na drobné kousky (nebo utřeme nožem). Nasypeme do misky a k tomu na drobno nakrájíme šalotku a chilli papričku. Pak přidáme i ostatní suroviny, kromě toustu a vymačkáme citron. Vše pořádné promícháme a smíchaný tatarák vložíme na chvíli do lednice.

  2. Upečeme si tousty, ty pak šikmo rozkrojíme na trojúhelníky.

  3. Tatarák servírujeme pomocí tvořítka nebo jen tak od ruky, vedle položíme tousty a hotovo. Kdo chce, může na dekoraci použít čerstvé bylinky jako pažitku, bazalku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!