Tatarák z lososa - nejlepší předkrm
Recepty, PředkrmySuroviny
- losos 200 g (dá se nahradit pstruhem lososovitým)
- šalotka 1ks
- červená chilli paprička 1ks
- citron 0,5 ks
- wasabi 2 lžičky
- sojová omáčka 1 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- chilli omáčka 1 lžička
- italské koření 2 špetky
- sůl 1 špetka
- pepř mletý 1 špetka
- toust 4 ks
Postup Tatarák z lososa - nejlepší předkrm
Postup přípravy receptu
-
Sloupneme kůži z lososa. Rybu nasekáme na drobné kousky (nebo utřeme nožem). Nasypeme do misky a k tomu na drobno nakrájíme šalotku a chilli papričku. Pak přidáme i ostatní suroviny, kromě toustu a vymačkáme citron. Vše pořádné promícháme a smíchaný tatarák vložíme na chvíli do lednice.
Upečeme si tousty, ty pak šikmo rozkrojíme na trojúhelníky.
Tatarák servírujeme pomocí tvořítka nebo jen tak od ruky, vedle položíme tousty a hotovo. Kdo chce, může na dekoraci použít čerstvé bylinky jako pažitku, bazalku apod.