Trojbarevný cop 2

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
100 g másla
70 g moučkového cukru
3 žloutky
42 g (1 kostka) droždí
muškátový oříšek
sůl
1 vejce na potření
mandlové lupínky na posypání
Ořechová náplň:
100 g cukru krupice
50 g sušeného mléka
100 ml vody
200 g umletých vlašských ořechů
Maková náplň:
60 g cukru krupice
25 g sušeného mléka
100 ml vody
100 g umletého máku
1 PL másla
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
100 g cukru krupice
1 vejce
1 sáček vanilínového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinku",

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí a části mléka a cukru připravíme kvásek.

  2. Mouku a vykynutý kvásek, cukr, vlažné mléko, žloutky, nastrouhaný oříšek se špetkou soli částečně propracujeme.

  3. Přidáme rozpuštěné máslo. Propracováváme až je těsto vláčné.

  4. Necháme vykynout a ještě 2x propracujeme.

  5. Rozdělíme na 3 stejné díly a rozválíme na delší prameny.

  6. Na každá dáme jinou náplň a dobře zabalíme.

  7. Spleteme je do copu.

  8. Přendáme na plech, potřeme vejcem a posypeme mandlemi.

  9. Necháme ještě 15 minut kynout.

  10. Pečeme 15 minut při teplotě 180°C a pak dopékáme při 160°C ještě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!