Zapékané brambory se smetanou a kuřecim masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 velké brambory
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 rajče
- 20 dkg eidamu
- 1 smetana 12%
- sůl, pepř a další kořeni dle chuti
Postup Zapékané brambory se smetanou a kuřecim masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, kuřecí prsa očistíme a také nakrájíme třeba na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme, rajčátko omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny dáme do menší zapékací mísy a přidáme sůl, pepř a další kořeni dle vlastní chuti. To vše promícháme, aby se kořeni dostalo všude na suroviny a přilijeme malou skleničku vody. Dáme do trouby na 200 stupňů cca na 30-40 minut, záleží jak zmeknou brambory v troubě.
Nachystáme sýr eidam, který nastrouháme a po změknutí brambor jej nasypeme na zapečené suroviny. Sýr se krásně rozteče. Zároveň otevřeme smetanu a vlijeme ji do pokrmu. Zapékáme ještě cca 10 minut.
Kdo nechce sýr a smetanu do brambor, může i bez, taky výborně chutnají.