Hermelín do trouby i na gril
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 Hermelínky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžičky červené papriky
- rozmarýn
- tymián a pod
- sůl
- pepř
- brusinky
- chléb a alobal
- baby špenát
- hlávkový salát
- rajčata
- bazalka
- Dresing:
- aceto balsamico
- třtinový cukr
- voda
Postup Hermelín do trouby i na gril
Postup přípravy receptu
-
V malé misce připravíme marinádu z jemně nakrájených bylinek, česneku, červené papriky, soli, pepře a olivového oleje. Hermelín vložíme do dvojvrstvy alobalu a potřeme z obou stran marinádou. Zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby cca na 180-200°C a pečeme cca 25 minut, dokud sýr není měkký.
Mezitím v hrnci svaříme 0,1 dl balsamica s 1-2 polévkovými lžícemi cukru do zhoustnutí. V případě potřeby zředíme lžící vody. Necháme vychladnout.
Natrháme salát, přidáme špenát a rajčata promícháme, případně dáme trochu olivového oleje, nalijeme dresing. Topinku si můžeme udělat v troubě společně se sýrem na poslední minuty a gril režim spotřebiče.