Vepřové výpečky z bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřový bůček (6 kousků na porci)
sůl
pepř mletý
česnek
cibule
voda

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý, kostí zbavený bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci). Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem, vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

  2. Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem. Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!