Kuřecí pomazánka se žampiony

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 kuřecí prso, cca 220 gramů
120 g čerstvých žampionů
olej
sůl
pepř mletý a koření dle chuti
1 šalotka nebo cca 3 jarní cibulky
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
cca 140 g majonézy, dle potřeby
cca 1,5 lžíce kvalitního kečupu
Dále:
1 bageta nebo večka
vařená vejce
okurky nakladačky či kapie
rajče nebo jiná zelenina dle chuti - paprika...

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje dozlatova. Necháme zchladnout, dáme do mísy, pokud máme kousky kuřecího masa větší, vidličkou je mírně rozmačkáme na drobnější kousky.

  2. Přidáme jemně pokrájenou šalotku či cibulky, majolku, hořčici, worcester, kečup, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. Necháme krátce v chladnu proležet.

  3. Pomazánku nandáme na plátky pečiva, dozdobíme dle chuti a fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!