Barevné a chutné bramborové smaženky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory uvařené (počet je libovolný)
- 2 vejce
- 5 polévkové lžíce hladké mouky
- 100 g anglické slaniny (klobása)
- 1 velká mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru
- petrželka nebo pažitka
- sůl
- kečup nebo tatarka na ozdobu
- olej na smažení
Postup Barevné a chutné bramborové smaženky
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer (celer). Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky.
V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku.
Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou.
Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečicím papírem, potřeným olejem.
Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.