Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g celozrné špagety
5 stroužky česneku
150-200 g rajčat
2 pl olivového oleje
čersvě nasekané bylinky:
-hrst čerstvé bazalky
-rozmarýn
-trocha saturejky nebo tymianu
hrubozrnná sůl
trochu pepře (když není saturejka)

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.

  2. Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej vložíme česnek a rajčata a krátce orestujeme.

  3. Přidáme byliny, potom dobře okapané špagety a společně promícháme, osolíme a prohřejeme ještě chvilku na pánvi. Ihned podáváme.

  4. Celé restování by nemělo trvat déle jak 5 minut. Je to opravdu jen o uvolňování chutí a ohřívání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!