Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g celozrné špagety
- 5 stroužky česneku
- 150-200 g rajčat
- 2 pl olivového oleje
- čersvě nasekané bylinky:
- -hrst čerstvé bazalky
- -rozmarýn
- -trocha saturejky nebo tymianu
- hrubozrnná sůl
- trochu pepře (když není saturejka)
Postup Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej vložíme česnek a rajčata a krátce orestujeme.
Přidáme byliny, potom dobře okapané špagety a společně promícháme, osolíme a prohřejeme ještě chvilku na pánvi. Ihned podáváme.
Celé restování by nemělo trvat déle jak 5 minut. Je to opravdu jen o uvolňování chutí a ohřívání.