Snadný smetanový dezert s kakaovým korpusem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 75 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- horká voda (cca 2lžíce)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hořkého kakaa
- Krém:
- 2 pomazánková másla neochucená
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- moučkový cukr dle chuti
Postup Snadný smetanový dezert s kakaovým korpusem
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a kakaem a lehce vmícháme do vajec.
Pečeme v olejem vymazané formě (průměr 30 cm), na dno dávám pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby, na 150°C cca 30 min. Troubu otvíráme nejdříve po 15ti min., aby těsto nespadlo. Jestli je upečené kontrolujeme klasicky špejlí.
Hotové těsto necháme vychladnout, pokud se nám vyboulilo zkrojíme do rovna, dáme zpět do formy a potřeme krémem. Dáme do lednice a necháme pár hodin tuhnout. Před podáváním posypeme hořkým kakaem.