Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 2 jablka
- lák ze zelí
- 2 lžíce citrónové šťávy
- lžíce cukru
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí vymačkáme, ale zelnou šťávu zachytíme. Zelí nadrobno pokrájíme, aby se salát dobře jedl. Dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibulku a jablka nastrouhaná na struhadle s velkými oky.
Přidáme citr. šťávu, cukr, špetku soli a olej (dala jsem slunečnicový, ale každý si dá druh oleje podle svého). Vše důkladně promícháme a můžeme podávat, ale lépe je dát do ledničky vychladit a rozležet.
Množství cukru a citr. šťávy je jen orientační, každý si ho přizpůsobí podle chuti a podle kyselosti zelí.