Pečené hovězí žebro na cibuli a žampionech
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího žebra
- 2 cibule
- 4 žampiony
- olej
- sůl, pepř, koření dle vaší chuti
- 4 stroužky česneku
- vývar
- 1 PL sójové omáčky
- máslo.
Postup Pečené hovězí žebro na cibuli a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Hovězí žebra, naporcovaná dle vaší představy, přímo od řezníka, (což by neměl být sebemenší problém) opláchneme, důkladně okořeníme oblíbeným kořením, solí, pepřem a dáme na 2 hodiny odležet do lednice.
Žebra opékáme ze všech stran na pánvi a přendáme do zapékací mísy, ve které je potřeme česnekem a pocákáme sójovou omáčkou.
Ve výpeku osmažíme cibuli, žampiony a vše dáme do mísy na žebra. Podlijeme vývarem tak, aby byla žebra vidět, přikryjeme a pomalu pečeme v troubě na 170-180°C asi 3 hodiny, další hodinu opět pomalu dopékáme již bez poklice.
Na závěr sos zredukujeme a přidáme kousek másla.