Smažený kořeněný kapr podle Nadi

Recepty, Ryby

Suroviny

750 g očištěného kapra
citr. šťáva na pokapání
sůl
pepř
česnek podle chuti
hořčice
2 vejce
50 g hladké mouky
150 g strouhanky
150 g oleje
citrón na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra pokapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí (dávám na 1 porci jeden středně velký stroužek), naskládáme na sebe a dáme na několik hodin (nejlépe do druhého dne) rozležet do chladničky.

  2. Pak obalíme v mouce, vejcích a strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Je to pikantnější, než klasický obalený kapr, a navíc je obal velice křupavý, protože se na marinádu nalepí o trochu víc mouky i strouhanky (obal není tvrdý, ale jen příjemně křupavý).

  3. Ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovým salátem (vař. brambory, kaší apod.). Dělám každý rok na vánoce polovinu kapřích řízků klasicky a polovinu těchto kořeněných. Je to moc dobré a i ti, kteří nemusí kůžičku, jí takto snědí, ani nebudou vědět jak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!