Václavkové lasagne

Recepty, Houby

Suroviny

plátky lasagní
1 kg václavek
sůl
pepř
50 g strouhaného sýra
Sýrová omáčka:
4 lžíce hladké mouky
olej
mléko
sůl
pepř
100 g strouhaného sýra
Rajčatová omáčka:
500 g rajčat
2 červené papriky
sůl
bazalka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút.

  2. Syrová omáčka: na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme a po prechladnutí vmiešame strúhaný sýr.

  3. Paradajková omáčka: Paradajky a papriku narežeme na kocky, osolíme a rozvaríme (asi 15 minut). Rozmixujeme a dokoreníme bazalkou a prelisovaným cesnakom. Ak je omáčka príliš riedka, vydusíme ešte tekutinu.

  4. Do pekáča dáme polovicu syrovej omáčky a rozložíme pláty lasagní.

  5. Na ně navrstvíme polovicu húb, uložíme ďalšiu vrstvu lasagní a zalejeme paradajkovou omáčkou. Uložíme druhú polovicu húb.

  6. Zakryjeme treťou vrstvou lasagní a zalejeme zvyškom syrovej omáčky.

  7. Pečieme v rúre pri strednej teplote, kým nie sú lasagne mäkké. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme, kým sa neroztopí a nesfarbí dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!