Václavkové lasagne
Recepty, HoubySuroviny
- plátky lasagní
- 1 kg václavek
- sůl
- pepř
- 50 g strouhaného sýra
- Sýrová omáčka:
- 4 lžíce hladké mouky
- olej
- mléko
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného sýra
- Rajčatová omáčka:
- 500 g rajčat
- 2 červené papriky
- sůl
- bazalka
- česnek
Postup Václavkové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút.
Syrová omáčka: na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme a po prechladnutí vmiešame strúhaný sýr.
Paradajková omáčka: Paradajky a papriku narežeme na kocky, osolíme a rozvaríme (asi 15 minut). Rozmixujeme a dokoreníme bazalkou a prelisovaným cesnakom. Ak je omáčka príliš riedka, vydusíme ešte tekutinu.
Do pekáča dáme polovicu syrovej omáčky a rozložíme pláty lasagní.
Na ně navrstvíme polovicu húb, uložíme ďalšiu vrstvu lasagní a zalejeme paradajkovou omáčkou. Uložíme druhú polovicu húb.
Zakryjeme treťou vrstvou lasagní a zalejeme zvyškom syrovej omáčky.
Pečieme v rúre pri strednej teplote, kým nie sú lasagne mäkké. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme, kým sa neroztopí a nesfarbí dozlata.