Omeleta s houbami
Recepty, HoubySuroviny
- Rozpočet na jednu porci:
- 2- 3 vejce
- 1 lžíce hladké mouky bez kopečku
- kousek šunky (lze vynechat)
- 1 - 2 hrsti čerstvých hub (žampiony, hlíva, václavky, pevnější lesní houby)
- lžíce drobounce pokrájené nebo strouhané cibulky
- sůl
- koření do hub podle chuti
- máslo na pánev
- lžíce mléka do mixéru
Postup Omeleta s houbami
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme náplň a to tak, že houby nejprve na pánvi podusíme, stačí jen na vodě, můžeme je podle chuti i malinko okořenit (sůl, pepř, kmín, česnek, nebo i jinak). Dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se houby nepřipálily. Měkké houby rozmixujeme s mlékem na kaši.
Pak ušleháme vejce s moukou a také špetkou soli na omeletovou hmotu, kterou nalijeme na pánev s rozpáleným máslem. Ihned, jak se těsto srazí, potřeme omeletu na pánvi houbovou míchanicí. Po jedné minutě omeletu obrátíme a dosmažíme za další minutu. (Velcí mlsouni si do omeletového těsta mohou přidat např. drobně posekanou šunku.)
Překlopíme na talíř, přehneme tak, aby houbová strana byla uvnitř a hned podáváme buď s bramborem a salátem, nebo jen s oblohou z rajčat.