Omeleta s houbami

Recepty, Houby

Suroviny

Rozpočet na jednu porci:
2- 3 vejce
1 lžíce hladké mouky bez kopečku
kousek šunky (lze vynechat)
1 - 2 hrsti čerstvých hub (žampiony, hlíva, václavky, pevnější lesní houby)
lžíce drobounce pokrájené nebo strouhané cibulky
sůl
koření do hub podle chuti
máslo na pánev
lžíce mléka do mixéru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme náplň a to tak, že houby nejprve na pánvi podusíme, stačí jen na vodě, můžeme je podle chuti i malinko okořenit (sůl, pepř, kmín, česnek, nebo i jinak). Dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se houby nepřipálily. Měkké houby rozmixujeme s mlékem na kaši.

  2. Pak ušleháme vejce s moukou a také špetkou soli na omeletovou hmotu, kterou nalijeme na pánev s rozpáleným máslem. Ihned, jak se těsto srazí, potřeme omeletu na pánvi houbovou míchanicí. Po jedné minutě omeletu obrátíme a dosmažíme za další minutu. (Velcí mlsouni si do omeletového těsta mohou přidat např. drobně posekanou šunku.)

  3. Překlopíme na talíř, přehneme tak, aby houbová strana byla uvnitř a hned podáváme buď s bramborem a salátem, nebo jen s oblohou z rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!