Bulgur, cizrna a zelenina
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek (250 ml) bulguru
- 1 hrnek uvařené cizrny nebo z konzervy
- půl červené papriky
- půl žluté papriky
- půl menší cukety
- 1 řapík celeru
- 6 růžiček kapusty
- 4 žampiony
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Bulgur, cizrna a zelenina
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Cizrnu použijeme z konzervy propláchnutou a okapanou na sítku (měla jsem zbytek uvařené). Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky, žampiony a kapustičky na čtvrtiny, česnek nasekáme.
Ve wok nebo hluboké pánvi na oleji orestujeme kapustičky s česnekem, přidáme žampiony a po chvilce ostatní zeleninu. Mírně podlijeme a podusíme na skus. K uvařenému bulguru dáme cizrnu a všechnu hotovou zeleninu.
Osolíme, opepříme, zlehka promícháme a ihned podáváme.