Kynuté bramborové vdolečky se sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g vařených brambor
200 g hrubé mouky
sůl
1 vejce
100 g tvrdého sýra
20 g droždí
1/2 lžičky cukru
4 lžíce mléka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené brambory oloupeme, umeleme na masovém mlýnku, doplníme solí, vejcem, moukou a nastrouhaným sýrem.

  2. Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a přikryté necháme vykynout.

  3. Pak přidáme k ostatním potravinám a na vále vyválíme silnější plát, vykrajujeme vdolečky a hned je smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách. Můžeme podávat se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!