Marinované výpečky z vepřového kolena
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové koleno
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- grilovací koření
- 1 lžíce medu
- sůl
- pepř
- 10 stroužků česneku vcelku
- 2 velké cibule nakrájené na silnější měsíčky
Postup Marinované výpečky z vepřového kolena
Postup přípravy receptu
-
Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku, med a promícháme. Dáme do lednice přes noc.
Troubu předehřejeme, do zapékací mísy, pekáčku (v mém případě remoska) dáme trochu oleje, rozehřejeme a dáme maso. Po půl hodince podlijeme pivem, přidáme oloupané stroužky česneku, zamícháme. Po další půl hodině přidáme cibuli, promícháme a za občasného promíchnutí pečeme doměkka.
Jako příloha je dobré zeli (já měla cuketové), knedlík, bramborová kaše, pečivo. Polijeme výpekem.