Marinované výpečky z vepřového kolena

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno
Marináda:
2 lžíce oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
1 polévková lžíce sójové omáčky
grilovací koření
1 lžíce medu
sůl
pepř
10 stroužků česneku vcelku
2 velké cibule nakrájené na silnější měsíčky

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku, med a promícháme. Dáme do lednice přes noc.

  2. Troubu předehřejeme, do zapékací mísy, pekáčku (v mém případě remoska) dáme trochu oleje, rozehřejeme a dáme maso. Po půl hodince podlijeme pivem, přidáme oloupané stroužky česneku, zamícháme. Po další půl hodině přidáme cibuli, promícháme a za občasného promíchnutí pečeme doměkka.

  3. Jako příloha je dobré zeli (já měla cuketové), knedlík, bramborová kaše, pečivo. Polijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!