Ohnivý kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g - 1 kg kuřecích křídel
cibule
olej
černé pivo
sůl
pepř
mleté chilli
necelá lžíce sádla
rovná lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku na trošku oleje vsypeme krájenou cibuli, poklademe kuřecími křídly a zalijeme černým pivem. Křídla osolíme, podle chuti sypneme chilli a dáme péct dozlatova. Na pánvičce usmažíme jíšku (ze sádla a mouky).

  2. Pekáček vytáhneme z trouby, vyndáme z něj křídla (pokud je třeba, dolijeme do pekáčku ještě trošku piva) a do cibulového základu vmícháme připravenou jíšku. Vše dochutíme podle chuti (sůl, mletý pepř, paprika aj.), uložíme zpět kuřecí křidélka a ještě zapečeme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!