Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g bílků (8 vajec)
- 200 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 50 g jemně umletých vlašských ořechů
- moučkový cukr
- Náplň:
- 500 ml 40% smetany
- moučkový cukr
Postup Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Bílky jsem v míse od robota za postupného přidávání cukru vyšlehala na pevný sníh. Do bílků jsem zlehka zapracovala mouku a ořechy. Vzniklou hmotu jsem rozetřela na plech vyložený pečícím papírem. Než jsem plech vložila do předehřáté trouby na 220 °C, bílkovou hmotu jsem poprášila moučkovým cukrem. Díky němu se na těstu utvoří krusta.
Roládu jsem pekla 10 minut do světle růžova.
Po upečení jsem plát nechala vychladnout a poté jsem z něj opatrně stáhla papír, který jsem si dala stranou. Papír ještě budu potřebovat.
V míse od robota jsem do tuha vyšlehala smetanu. Celý plát jsem potřela ušlehanou smetanou.
Z delší strany jsem začala roládu stáčet. Papír vám ve stáčení může pomoci a v závěru jím roládu můžete utáhnout. Roládu jsem do papíru zabalila a dala na 2 hodiny do lednice.
Po dvou hodinách jsem roládu vybalila a její konce odřízla. Na závěr jsem roládu pocukrovala moučkovým cukrem.