Plecko se sečuánskou omáčkou (Uncle Ben´s Szechuan)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové plecko 500 g
- 1 sklenice omáčky Szechuan (Uncle Bens) 400 ml
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 žluté kapie
- 1/2 červené cibule
- 6 cherry rajčátek
- olej
- Na marinádu:
- Malý rajský protlak 70 g
- Červené víno 70 g (lze vynechat, já ho použila jen na vypláchnutí plechovky protlaku)
- Špetka rozmarýnu
- barevný pepř
- sladká mletá paprika
- pálivé papriky
- sůl – dle chuti
Postup Plecko se sečuánskou omáčkou (Uncle Ben´s Szechuan)
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet.
V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut.
Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.