Hamburská z vepřových plátků

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky (plecko, kotlety, krkovice je nejlepší)
mrkev
celer
petržel
cbule
obyčejná hořčice
kyselá okurka (menší)
šunkový salám (asi 10 dkg)
smetana (lepší je zakysaná)
hladká mouka - asi 3 lžíce
sůl
pepř
Koření:
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
tymián - špetka (na špičku kulatého jídelního nože)
- můžeme dát do mulu nebo do vajíčka na sypký čaj
kostka masoxu - hovězího

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.

  2. Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit asi 5 minut - než pustí šťávu - přidáme lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut.

  3. Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem.

  4. Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!