Hamburská z vepřových plátků
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové plátky (plecko, kotlety, krkovice je nejlepší)
- mrkev
- celer
- petržel
- cbule
- obyčejná hořčice
- kyselá okurka (menší)
- šunkový salám (asi 10 dkg)
- smetana (lepší je zakysaná)
- hladká mouka - asi 3 lžíce
- sůl
- pepř
- Koření:
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 5 kuliček celého pepře
- tymián - špetka (na špičku kulatého jídelního nože)
- - můžeme dát do mulu nebo do vajíčka na sypký čaj
- kostka masoxu - hovězího
Postup Hamburská z vepřových plátků
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.
Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit asi 5 minut - než pustí šťávu - přidáme lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut.
Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem.
Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).