Hamburská vepřová z krkovičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovičky - špičky
- 150 g šunky
- 3 - 4 kyselé okurky
- cca 200 g kořenové zeleniny
- 1 velká cibule
- 2 PL sádla
- Divoké koření
- 1/2 citronu
- 2 PL octa
- voda
- 3 PL hladké mouky
- 1 PL plnotučné hořčice
- cukr dle chuti
- cca 1/2 l mléka
- smetana na vaření
- 1 kel
- sůl
Postup Hamburská vepřová z krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.
Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, na kolečka pokrájený citron, koření, ocet, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme, vybereme bobkový list a kuličky, pokud se citronová kůra nerozpadla a nerozvařila, tak jí vyndáme taky. Zbytek rozmixujeme do hladka. Přivedeme opět k varu, je li rozmixovaná zelenina moc hustá, lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého šlehání přidáme hořčici, část mléka a smetanu. Ve zbytku mléka rozkvrdláme hladkou mouku a zahustíme omáčku. Krátce povaříme.
Maso nakrájíme na cca 1 cm plátky a přikryjeme, aby nám neosychalo.
Podáváme s houskovým, nebo karlovarským knedlíkem. Někdo chce těstoviny, ale ty podle mého dost stahují chuť této omáčky.