Hamburská vepřová z krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky - špičky
150 g šunky
3 - 4 kyselé okurky
cca 200 g kořenové zeleniny
1 velká cibule
2 PL sádla
Divoké koření
1/2 citronu
2 PL octa
voda
3 PL hladké mouky
1 PL plnotučné hořčice
cukr dle chuti
cca 1/2 l mléka
smetana na vaření
1 kel
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.

  2. Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, na kolečka pokrájený citron, koření, ocet, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  3. Měkké maso vyndáme, vybereme bobkový list a kuličky, pokud se citronová kůra nerozpadla a nerozvařila, tak jí vyndáme taky. Zbytek rozmixujeme do hladka. Přivedeme opět k varu, je li rozmixovaná zelenina moc hustá, lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého šlehání přidáme hořčici, část mléka a smetanu. Ve zbytku mléka rozkvrdláme hladkou mouku a zahustíme omáčku. Krátce povaříme.

  4. Maso nakrájíme na cca 1 cm plátky a přikryjeme, aby nám neosychalo.

  5. Podáváme s houskovým, nebo karlovarským knedlíkem. Někdo chce těstoviny, ale ty podle mého dost stahují chuť této omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!