Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci
Recepty, OstatníSuroviny
- chlebová nebo tmavá bageta (nejlépe 2-3 dny stará)
- 2-3 vejce (podle velikosti pekáčku)
- 2 rajčata
- 50-70 g anglické slaniny
- 100 g strouhaného sýru
- 2 lžíce smetany
- máslo na vytření pekáčku
- sůl
- pepř
- pažitka - nešetříme
Postup Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci
Postup přípravy receptu
-
Bagetu a rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem a kolečka střídavě uložíme.
Vejce smícháme s drobně nakrájenou slaninou, pažitkou, smetanou a polovinou sýru.
Dochutíme solí, pepřem a nalijeme na bagetku. Zapečeme na 200 st. asi 15-20 minut dozlatova.
Před dopečením posypeme bagetu zbylým sýrem. Podáváme horké a každý si sám uloupne.