Těstoviny se švestkovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

cca 300 g libovolných těstovin
300 g vypeckovaných švestek
200-250 ml vody
20 g másla
lžíce cukru nebo méně podle kyselosti švestek
2 lžíce povidel
2 hřebíčky
mletá skořice
malá špetka soli
citronová kůra
strouhaný perník na zahuštění nebo lžička škrobové moučky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Po rozpuštění vsypeme nakrájené švestky a minutku opékáme.

  2. Přidáme koření, povidla a zalijeme vodou. Švestky necháme rozvařit a promixujeme je podle toho jestli chceme omáčku hladkou nebo s kousky švestek.

  3. Nakonec dáme citronovou kůru a omáčku zahustíme perníkem nebo škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody, ale perník tomu dodá chuť.

  4. Omáčku dochutíme a můžeme podávat. Těstoviny lze zamíchat přímo do omáčky nebo je na talíři omáčkou přelít a posypat lehce perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!