Těstoviny se švestkovou omáčkou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- cca 300 g libovolných těstovin
- 300 g vypeckovaných švestek
- 200-250 ml vody
- 20 g másla
- lžíce cukru nebo méně podle kyselosti švestek
- 2 lžíce povidel
- 2 hřebíčky
- mletá skořice
- malá špetka soli
- citronová kůra
- strouhaný perník na zahuštění nebo lžička škrobové moučky
Postup Těstoviny se švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Po rozpuštění vsypeme nakrájené švestky a minutku opékáme.
Přidáme koření, povidla a zalijeme vodou. Švestky necháme rozvařit a promixujeme je podle toho jestli chceme omáčku hladkou nebo s kousky švestek.
Nakonec dáme citronovou kůru a omáčku zahustíme perníkem nebo škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody, ale perník tomu dodá chuť.
Omáčku dochutíme a můžeme podávat. Těstoviny lze zamíchat přímo do omáčky nebo je na talíři omáčkou přelít a posypat lehce perníkem.