Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 kg oloupané červené řepy
1/4 kg očistěné mrkve
1/4 kg očištěné petržele
2 l vody
6 stroužků česneku
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička soli
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vodu krátce svaříme s cukrem a solí a necháme vychladit.

  2. Řepu, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a kostičky, zalijeme vychladlou převařenou vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a utřený česnek a necháme 5-7 dní v pokojové teplotě louhovat a lehce kvasit.

  3. Pak přecedíme, slijeme do PET láhve a uchováváme v lednici.

  4. Dávkování - 3x denně 1-2 dl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!