Utopenci v okurkovém nálevu
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 8 Čertových špekáčků
- 3 naložené sladkokyselé okurky
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 cl 8% octu
- nálev ze sladkokyselých okurek
Postup Utopenci v okurkovém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce.
Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenká céčka a bobkové listy nalámeme.
Do každého špekáčku vložíme plátek okurky a špekáčky naskládáme těsně vedle. Volné prostory mezi špekáčky proložíme cibulí, česnekem a bobkovým listem.
Přidáme nové koření, zalijeme nálevem z okurek a na závěr přidáme i ocet. Sklenici uzavřeme a necháme v chladnu uležet 2-3 týdny.