Utopenci v okurkovém nálevu

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

8 Čertových špekáčků
3 naložené sladkokyselé okurky
2 menší cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 cl 8% octu
nálev ze sladkokyselých okurek

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce.

  2. Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenká céčka a bobkové listy nalámeme.

  3. Do každého špekáčku vložíme plátek okurky a špekáčky naskládáme těsně vedle. Volné prostory mezi špekáčky proložíme cibulí, česnekem a bobkovým listem.

  4. Přidáme nové koření, zalijeme nálevem z okurek a na závěr přidáme i ocet. Sklenici uzavřeme a necháme v chladnu uležet 2-3 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!