Skvělá a rychlá povíkendová večeře
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300-350 g zbylých vařených brambor
- 180 g uzeného masa nebo pečené, dušené, grilované
- sádlo, máslo nebo olej
- 1 cibule
- cca 200 g kysaného zelí
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- pepř
- drcený kmín nebo majoránka dle chuti
- sůl
Postup Skvělá a rychlá povíkendová večeře
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na menší kousky dozlatova. V polovině smažení přisypeme smažit i pokrájenou cibuli a ke konci pokrájené maso. Pokud jsme měli o víkendu pečínku (bůček, husa, kachna), můžeme použít i trochu cibulového sosu z výpeku.
Na konec přidáme ke směsi jemně nasekaný česnek dle chuti a druhu použitého masa, papriku (klidně i smíchanou s uzenou), pepř... a ještě vše krátce osmažíme.
Do směsi přisypeme na drobnější kousky pokrájené zelí, které necháme jen krátce prohřát, dosolíme dle chuti a podáváme.
Povíkendovou večeři můžeme kromě brambor, připravit i z pokrájených bramborových knedlíků či noků, které vkládáme osmažit na dosklovata osmaženou cibuli, kterou s knedlíky (noky...) necháme dosmažit, ale klidně i se zbylými těstovinami. Zní to možná divně, ale je to výborné.