Bramborové placky s ohnivým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta
- cibule
- lečo
- 1 feferonka
- chilli olej
- hrášek
- kapie
- hořčice
- kečup
- Na bramborové placky:
- brambory (množství individuálně, podle počtu strávníků)
- vajíčko
- česnek (dávám na každý brambor 1 stroužek)
- majoránka
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- olej na smažení
Postup Bramborové placky s ohnivým masem
Postup přípravy receptu
-
Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které částečně scedíme, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.
Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.
Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu.