Bramborové placky s ohnivým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta
cibule
lečo
1 feferonka
chilli olej
hrášek
kapie
hořčice
kečup
Na bramborové placky:
brambory (množství individuálně, podle počtu strávníků)
vajíčko
česnek (dávám na každý brambor 1 stroužek)
majoránka
sůl
pepř
kmín
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které částečně scedíme, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.

  2. Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.

  3. Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!