Zeleninová polévka s jáhlovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- Polévka:
- 2 větší mrkve
- celer
- 2 brambory
- 10 růžiček brokolice
- bujón
- sůl
- pepř
- kmín
- libeček
- Knedlíčky:
- 1 dcl jáhel
- hrst bílé části pórku
- 1 vejce
- libeček
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 2 uvařené růžičky brokolice (použijeme z uvařené polévky)
Postup Zeleninová polévka s jáhlovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme celer a brambory nastrouhané na jemném struhadle, bujón, libeček, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Jáhly zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Potom propláchneme a dáme vařit do hrnce s čistou vodou. Vaříme 10 minut. Pokud jáhly rozvaříme nevadí. Když máme jáhly měkké, tak je přecedíme a dáme do misky.
Přidáme vejce, sůl, pepř, brokolici a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Poté přisypeme pórek nakrájený na drobné kostky, libeček, zahustíme strouhankou a moukou. Zahušťovala jsem 1:1.
Těsto nabíráme lžičkou a vhazujeme do polévky. Necháme zavařit dokud nám knedlíčky nevyplavou na povrch.