Zeleninová polévka s jáhlovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
2 větší mrkve
celer
2 brambory
10 růžiček brokolice
bujón
sůl
pepř
kmín
libeček
Knedlíčky:
1 dcl jáhel
hrst bílé části pórku
1 vejce
libeček
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
2 uvařené růžičky brokolice (použijeme z uvařené polévky)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme celer a brambory nastrouhané na jemném struhadle, bujón, libeček, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a vaříme do měkka.

  2. Jáhly zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Potom propláchneme a dáme vařit do hrnce s čistou vodou. Vaříme 10 minut. Pokud jáhly rozvaříme nevadí. Když máme jáhly měkké, tak je přecedíme a dáme do misky.

  3. Přidáme vejce, sůl, pepř, brokolici a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Poté přisypeme pórek nakrájený na drobné kostky, libeček, zahustíme strouhankou a moukou. Zahušťovala jsem 1:1.

  4. Těsto nabíráme lžičkou a vhazujeme do polévky. Necháme zavařit dokud nám knedlíčky nevyplavou na povrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!