Mexický rajčatový kotlík

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
1 cuketa
250 g zelených fazolek
1 malá konzerva kukuřice
500 ml rajčatové šťávy
1 zelená a červená feferonka
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvá saturejka
petrželka (koriandr)
olej
sůl
chilli (nemusí být)
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso opečeme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme ještě asi 5 minut.

  2. Poté zalijeme rajčatovou šťávou, osolíme a okořeníme chilli a pepřem.

  3. Vaříme 15 minut, poté přidáme nakrájenou cuketu, saturejku, zrnka kukuřice a vaříme dále 10 minut.

  4. Pak vložíme pokrájené fazolky, posekaný česnek, feferonky a vaříme ještě 10 minut.

  5. Zelenina by měla být na skus.

  6. Podle potřeby podléváme trochou vody.

  7. Dochutíme, můžeme lehce podle chuti přisladit.

  8. Nakonec vmícháme posekanou petrželku nebo ještě lépe koriandr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!