Mexický rajčatový kotlík
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cuketa
- 250 g zelených fazolek
- 1 malá konzerva kukuřice
- 500 ml rajčatové šťávy
- 1 zelená a červená feferonka
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvá saturejka
- petrželka (koriandr)
- olej
- sůl
- chilli (nemusí být)
- pepř
Postup Mexický rajčatový kotlík
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso opečeme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme ještě asi 5 minut.
Poté zalijeme rajčatovou šťávou, osolíme a okořeníme chilli a pepřem.
Vaříme 15 minut, poté přidáme nakrájenou cuketu, saturejku, zrnka kukuřice a vaříme dále 10 minut.
Pak vložíme pokrájené fazolky, posekaný česnek, feferonky a vaříme ještě 10 minut.
Zelenina by měla být na skus.
Podle potřeby podléváme trochou vody.
Dochutíme, můžeme lehce podle chuti přisladit.
Nakonec vmícháme posekanou petrželku nebo ještě lépe koriandr.