Kokosové bonbony

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kokosová hmota:
250 g moučkového cukru
100 g jemně mletého kokosu
70 g másla
2 lžíce rumu
Poleva:
180 g ztuženého pokrmového tuku (nejlépe kokosového)
100 g moučkového cukru
70 g kakaa (je také možné použít hotovou čokoládovou polevu)

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, kokosu, másla a rumu dobře vymícháme jemnou kokosovou hmotu. Tu vtlačíme do vnitřního plastového plata z bomboniéry

  2. nebo kolekce a zalejeme čokoládovou polevou.

  3. Přechovávame v lednici. Hmotu můžeme vtlačit také do jednotlivých oddílů plastové přenosky na vajíčka. V tom případě dáme na dno lentilku nebo lískový oříšek a teprve na ně vmáčkneme kokosovou hmotu a zalejeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!