Řecké krevety saganaki

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g krevet (já použila čerstvé, u mražených odpadne to čistění)
140 g rajského protlaku
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hořčice
3 lžíce kečupu(nemusí být)
sůl
pepř
1 chilli paprička (nemusí být)
150 g feta sýr
olivový olej
voda nebo rybí vývar
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené.

  2. Do hlubší pánve si dáme trochu oliv. oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajč. protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř, a kdo má rád pálivé, tak papričku. Zalijeme trochou vody nebo vývarem a pomalu vaříme asi půl hodinky. Omáčka musí být nakonec dost husté konzistence.

  3. Pak přidáme scezené krevety, pokrájenou petrželku, feta sýr - rozdrobený rukama, a povaříme ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!