Řecké krevety saganaki
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g krevet (já použila čerstvé, u mražených odpadne to čistění)
- 140 g rajského protlaku
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce hořčice
- 3 lžíce kečupu(nemusí být)
- sůl
- pepř
- 1 chilli paprička (nemusí být)
- 150 g feta sýr
- olivový olej
- voda nebo rybí vývar
- petrželka
Postup Řecké krevety saganaki
Postup přípravy receptu
-
Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené.
Do hlubší pánve si dáme trochu oliv. oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajč. protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř, a kdo má rád pálivé, tak papričku. Zalijeme trochou vody nebo vývarem a pomalu vaříme asi půl hodinky. Omáčka musí být nakonec dost husté konzistence.
Pak přidáme scezené krevety, pokrájenou petrželku, feta sýr - rozdrobený rukama, a povaříme ještě 5 minut.