Sterilované okurky RUSY
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3 kg přerostlých okurek nebo salátových (čistá váha)
- 30 dkg nakrájené cibule
- 8 dkg soli
- hořčičné semeno
- 0,52 dl octa
- 9 dkg cukru
Postup Sterilované okurky RUSY
Postup přípravy receptu
-
Velké okurky oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Nakrájíme na pásky, (já krájím na kousky, lépe se potom konzumují). Dáme do nádoby, osolíme 5 dkg soli, promícháme a necháme den uležet.
Slijeme vodu se solí, neproplachujeme. Svaříme 2 litry vody s 0,33 dl octa, vřelé nalijeme na okurky, opět promícháme a necháme den uležet.
Slijeme octovou vodu. Svaříme 0,75 dl vody, 9 dkg cukru, 3 dkg soli, 0,19 dl octa a hořčičné semínko (dávám 2 polévkové lžíce). V tomto nálevu uvaříme 30 dkg nakrájené cibule, až je sklovitá, vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme. Promíchané plníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 100 stupních.