Sterilované okurky RUSY

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 kg přerostlých okurek nebo salátových (čistá váha)
30 dkg nakrájené cibule
8 dkg soli
hořčičné semeno
0,52 dl octa
9 dkg cukru

Postup přípravy receptu

  1. Velké okurky oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Nakrájíme na pásky, (já krájím na kousky, lépe se potom konzumují). Dáme do nádoby, osolíme 5 dkg soli, promícháme a necháme den uležet.

  2. Slijeme vodu se solí, neproplachujeme. Svaříme 2 litry vody s 0,33 dl octa, vřelé nalijeme na okurky, opět promícháme a necháme den uležet.

  3. Slijeme octovou vodu. Svaříme 0,75 dl vody, 9 dkg cukru, 3 dkg soli, 0,19 dl octa a hořčičné semínko (dávám 2 polévkové lžíce). V tomto nálevu uvaříme 30 dkg nakrájené cibule, až je sklovitá, vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme. Promíchané plníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 100 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!