Broskvový koláč s mandlemi a malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 ml polohrubé mouky
- 100 ml cukru krupice
- 1/2 prášku do pečiva
- 80 g změklého másla
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 3 broskve
- hrst malin (může být i jiné ovoce, rybíz, ostružiny apod.)
- 12 nasekaných loupaných mandlí
Postup Broskvový koláč s mandlemi a malinami
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a vytvoříme drobenku. 2 lžíce dáme stranou, do ostatní směsi přidáme vejce, mléko a vymícháme těsto.
Formu na koláč vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme. Omyté a osušené broskve zbavíme pecek, nakrájíme na měsíčky a poklademe na těsto. Na broskve poházíme maliny (měla jsem z mrazáku) a nasekané mandle.
Nakonec lehce posypeme odloženou drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 180°C upéct dorůžova cca 20 min. podle trouby. Zcela vychladlý koláč nakrájíme a podáváme lehce poprášený moučkovým cukrem.