Rychlý piškot se smetanou a broskvovým želé
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškotový korpus:
- 6 vajec
- 3 PL horké vody
- 140 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 200 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 60 ml oleje
- 40 ml horké vody
- 1 kompotované broskve
- Smetanový krém:
- 1 šlehačka + 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 kysaná smetana
- Broskvové želé:
- 1/2 l šťávy (šťáva z broskví + voda)
- 1 vanilkový pudink
Postup Rychlý piškot se smetanou a broskvovým želé
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky zalijeme horkou vodou, utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Mícháme v robotu. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních cca 20 minut (podle trouby do růžova).
Smetanu vyšleháme do tuha se ztužovačem a ručně přimícháme kysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Broskve nakrájíme na plátky. Na upečený korpus dáme smetanový krém a poklademe broskvemi.
V hrnci uvaříme želé dle návodu na pudinku, jen místo mléka použijeme šťávu z broskví s vodou. Želé nalijeme na moučník a necháme ztuhnout.