Knedlo-lilko-zelo
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 ml mléka
- 400 ml vody
- 200 g polenty
- 1 lžička zeleninového vývaru
- 1 střední lilek
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- kysané zelí
Postup Knedlo-lilko-zelo
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme polentový knedlík. Do hrnce vlijeme mléko s vodou a vsypeme polentu. Ochutíme zeleninovým vývarem a vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stran hrnce. Přendáme do formy a necháme vychladnout.
Lilek pokrájíme na asi 0,5 cm plátky, posolíme a necháme vypotit“. Poté lilky osušíme a potřeme směsí oleje a rozetřeného česneku. Osmahneme na rozpálené pánvi do zlatova.
Polentový knedlík vyklopíme z formy a pokrájíme na asi 0,5 – 1 cm plátky, které osmahneme na stejné pánvi jako lilky. Podáváme s kysaným zelím, které můžeme ale nemusíme prohřát.