Cuketa naložená,v těstíčku z marinády osmažená
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 mladá cuketa zhruba 25cm dlouhá
- sůl
- NA MARINÁDU:
- 3 lžíce oleje ze sušených rajčat/můžeme použít i olivový olej
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce nasekaných bylinek
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/4 lžičky chilli
- NA TĚSTÍČKO:
- zbytek marínády z naložené cukety
- 70 ml bílého vína /můžeme použít mléko,nebo jen vodu
- 1 vejce
- 3 vrchovaté lžíce Solamylu
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 lžíce nasekaných zelených bylinek
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky na obalení
- tuk/olej- sádlo na smažení
- sůl na dochucení
- NA DIP:
- zakysaná smetana promíchaná s
- bílým jogurtem
- nakrájenou cibulkou a
- nasekanou bylinkou
Postup Cuketa naložená,v těstíčku z marinády osmažená
Postup přípravy receptu
-
Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1cm silná kolečka.
Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2hodiny vypotit.
Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.
Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.
Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.
Namarinovaná kolečka cukety nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo.
Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin.
Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlaté barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Podáváme s vařeným bramborem a dipem. Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.